Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
6 tojás
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
1 üveg magozott meggy
------------------------------------------------------------------
Krém:
3,5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
------------------------------------------------------------------
Tetejére:
100 g tortabevonó vagy csoki (ét, tej vagy vegyesen)
2 evőkanál olaj
------------------------------------------------------------------
Elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és simára dolgozzuk.
Kettévesszük a masszát.
Az egyik felét beletesszük egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd ráöntjük a tepsiben lévő masszára.
Megszórjuk meggyel, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Eközben a tejjel és pudingporral sűrű pudingot készítünk. Amikor kihűlt, elvegyítjük a margarinnal habosra kevert porcukorral.
Ezt a krémet rákenjük a tésztára.
A mázhoz a tortabevonót megolvasztjuk, belekeverjük az olajat és a krémre öntjük.
Hűtőszekrénybe tesszük, hogy a csoki rádermedjen a tetejére.
Duna Hullám
2017-04-27
Hozzászólások (0)